Prima pagină » Social » Percheziții la domiciliul șefei ANI

Percheziții la domiciliul șefei ANI

de Pavel
0 cometariu

Percheziții au loc la domiciliul președintei Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci. Informația a fost confirmată pentru IPN de către procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Detalii vor fi oferite după finalizarea acțiunilor de urmărire penală. Serviciul de presă al ANI va reveni cu o declarație la acest subiect.

La sfârșitul lunii decembrie, în spațiul public au apărut informații că șefa ANI s-ar face vinovată de îmbogățire ilicită. O scrisoare anonimă informa că Rodica Antoci ar fi responsabilă de o serie de ilegalități comise în procesul de gestionare a banilor instituției. Atunci ANI a venit cu o reacție prin care a combătut cele invocate în scrisoarea ajunsă în presă.

 

„Autoritatea Națională de Integritate (ANI) precizează că acțiunile desfășurate astăzi de către procurorii anticorupției la domiciliul Președintei ANI și la sediul Autorității sunt efectuate în cadrul unui proces penal care a fost pornit în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public. Aceste fapte și circumstanțe, care i se încriminează Președintei ANI, dar și instituției, au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control, Curtea de Conturi și Agenția Supraveghere Tehnică, care au concluzionat că nu există încălcări. În cadrul acestui proces penal, Președintei ANI nu i s-a atribuit vreo calitate procesuală și nici nu i s-a formulat careva acuzații concrete sau personale. ANI și Președinta ANI au colaborat cu procurorii și au pus la dispoziția acestora toate actele și documentele necesare. Rodica Antoci a rămas la birou și își continuă atribuțiile de serviciu. Cu mai multe detalii vom reveni după finalizarea anchetei”, a menționat Maria Dastic, comunicatoarea din cadrul ANI.

 

La fel în decembrie, Rodica Antoci declara că membrii familiei sale au fost amenințați, cazurile fiind raportate organelor competente. Șefa ANI se arăta convinsă că presiunile asupra familiei sale au legătură cu activitatea sa, în speciale fiind vorba despre dosarele pe rolul ANI ale funcționarilor și demnitarilor care nu-și pot justifica averile.

Alte articole

Lasă un comentariu