Prima pagină » Economie » APP a anunțat inițierea procedurii de achiziție a serviciilor de audit al datoriei Moldovagaz către Gazprom

APP a anunțat inițierea procedurii de achiziție a serviciilor de audit al datoriei Moldovagaz către Gazprom

de Pavel
0 cometariu

Agenția Proprietății Publice (APP) a pregătit documentația de atribuire aferentă procedurii de achiziție publică privind achiziționarea serviciilor de audit al datoriei SA „Moldovagaz” față de SA „Gazprom” și SRL „Factoring Finance”, pentru gazele livrate consumatorilor de pe partea dreaptă a Nistrului, transmite MOLDPRES.

 

Anunțul de intenție și caietul de sarcini au fost expediate Agenției de Achiziții Publice, pentru a fi publicate în Buletinul de Achiziții Publice și Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Guvernul a decis, la 29 decembrie anul trecut, efectuarea auditului independent al datoriei SA Moldovagaz față de SA Gazprom și compania Factoring Finance pentru gazele livrate consumatorilor de pe malul drept al Nistrului.

Moldovagaz are o datorie istorică față de Gazprom pentru gaze livrate consumatorilor din R. Moldova. Executivul, în calitate de deținător a 35,33% din totalul acțiunilor Moldovagaz, consideră necesară efectuarea unui audit, în vederea verificării corespunderii datoriei față de furnizorii externi cu situația reală.

Alte articole

Lasă un comentariu