Prima pagină » News » JUDECĂTORI, PROCURORI ȘI ALȚI FUNCȚIONARI PRINȘI ÎN FLAGRANT DE DISTRACȚIE LA UN CLUB DE NOAPTE DIN CHIȘINĂU

JUDECĂTORI, PROCURORI ȘI ALȚI FUNCȚIONARI PRINȘI ÎN FLAGRANT DE DISTRACȚIE LA UN CLUB DE NOAPTE DIN CHIȘINĂU

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Noaptea de sâmbătă spre duminică, 29-30 ianuarie, a fost o noapte fierbinte, la un local unde s-a dat o petrecere privată cu câteva sute de persoane, după ce poliția a venit cu verficări fără a avea toate actele la îndemână, iar administrația s-a baricadat în interiorul localului.

Iresponsabilitate organelor de drept, dar și cea a administrației localului, ar fi fost la un pas de a se solda cu urmări tragice, după ce petrecăreții ar fi început să se sufoce în interior. La petrecere ar fi fost prezenți mai mulți procurori, judecători, dar și ofițeri CNAtransmite Obiectiv Media cu referire la deschide.md

Sursele susțin că operațiunea ar fi fost pusă la cale, pe ultima sută de metri, în sala mare a Inspectoratului Național de Investigații, în cadrul unei ședințe secrete unde s-a efectuat instructajul forțelor de ordine implicate în documentarea localurilor de noapte care nu respectă hotărârile CNSEP.

„La ședință a participat conducerea INI, factorii de decizie de la BPDS „Fulger” și Inspectoratul General de Carabinieri. În total au fost instructați 60 angajați, dintre care 20 de la investigarea fraudelor economice și 5 de la Direcția Antidrog a INI, 20 de mascați „BPDS” Fulger și 20 carabinieri din cadrul BDS „Scorpion”, înarmați cu automate Kalașnicov. Șeful adjunct al IGP, Lilian Carabeț, a relatat despre importanța controalelor pe timp de noapte, dar a uitat să le explice cum trebuie să acționeze forțele de ordine la fața locului. Cei de la BPDS „Fulger” au întrebat despre  cum să intre în localuri, dat fiind faptul că se cunoaște că ele activează cu ușile închise, iar o bună parte din clienți sunt în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică. Răspunsul a fost convingător: cu voi sunt angajații de la poliția economică și cei de la antidrog care cunosc cum trebuie să acționeze la fața locului. Așa a fost instructajul. Nu s-a adus la cunoștință celor prezenți planul măsurilor, metoda de realizare, metoda de pătrundere în localuri și acțiunile Poliției în cazul unor situații de risc”, susține unul dintre interlocutorii noștri.

 

 

Alte articole

Lasă un comentariu