Prima pagină » Economie » Guvernul Republicii Moldova informează transportatorii despre traseul de întoarcere acasă

Guvernul Republicii Moldova informează transportatorii despre traseul de întoarcere acasă

de Coban Oxana
0 cometariu

Transportatorii blocați în Rusia se pot întoarce acasă fară autorizații suplimentare! A fost creat coridor verde:

𝟏. 𝐂𝐨𝐫𝐢𝐝𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐳𝐢𝐭: 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐢𝐚 – 𝐓𝐮𝐫𝐜𝐢𝐚 – 𝐁𝐮𝐥𝐠𝐚𝐫𝐢𝐚 – 𝐑𝐨𝐦ânia
𝟐.𝐂𝐨𝐫𝐢𝐝𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐳𝐢𝐭: 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐏𝐨𝐥𝐨𝐧𝐢𝐚 – 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐚𝐜𝐢𝐚 – 𝐔𝐧𝐠𝐚𝐫𝐢𝐚 – 𝐑𝐨𝐦ânia

Pentru a beneficia de permisiunea acordată de către părțile polonă și ungară, au fost stabilite următoarele condiții:

– pentru tranzitarea teritoriului Republicii Polone, este permisă operatorilor de transport moldoveni prezentarea de către șofer a autorizațiilor eliberate de către Agenție în format de document scanat, fără obligațiunea deținerii autorizației pe suport de hârtie. Operatorii de transport pot solicita autorizațiile la ghișeul unic ANTA, care pot fi scanate și remise șoferului pentru a fi prezentate autorităților de control polone.

– pentru tranzitarea teritoriului Ungariei fără autorizații și fără înregistrare electronică în sistemul BIREG a unităților de transport blocate în perioada 20-25 februarie, operatorii de transport urmează să transmită informația privind numerele de înmatriculare a unităților de transport care vor efectua cursele în tranzit, cu anexarea documentelor confirmative, la adresa electronică: [email protected].

Derogarea respectivă este valabilă până la data de 04 martie 2022, iar traversarea teritoriului Ungariei se va efectua prin punctele de trecere a frontierei Tornyosnemety și Satoraljaujhely, cu prezentarea organelor de control a documentelor confirmative necesare (scrisoarea de trăsură CMR sau alte formulare de călătorie).

Alte detalii, pot fi accesate aici: https://gov.md/ro/content/transportatorii-moldoveni-blocati-rusia-si-belarus-au-coridor-verde-sa-se-intoarca-acasa

Pentru informații suplimentare și asistență, puteți apela la următoarele date de contact:

𝐭𝐞𝐥.: 𝟎 (𝟐𝟐) 𝟐𝟐𝟎𝟔𝟓𝟕; 𝟎𝟔𝟗𝟓𝟐𝟔𝟓𝟔𝟐
𝐞𝐦𝐚𝐢𝐥: 𝐚𝐧𝐭𝐚@𝐚𝐧𝐭𝐚.𝐠𝐨𝐯.𝐦𝐝

Alte articole

Lasă un comentariu