Prima pagină » Apărare » LOVITURĂ PENTRU PUTIN: HACKERII DIN BELARUS AU OPRIT TRENURILE CU BLINDATE

LOVITURĂ PENTRU PUTIN: HACKERII DIN BELARUS AU OPRIT TRENURILE CU BLINDATE

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Lovitură năucitoare pentru Putin în conflictul cu Kievul. Hackerii „Cyber-Partisans” au atacat sistemul feroviar din Belarus, pentru a opri deplasarea trupelor ruseşti spre graniţa cu Ucraina, transmite ObiectivMedia cu referire la podul.ro

Cyber-Partisans, grup de hackeri care se opune regimului dictatorial al lui Aleksandr Lukașenko din Belarus, pe care-l numesc chiar terorist, a anunţat pe Twitter că a atacat şi compromis cu ransomware sistemul naţional de cale ferată din Belarus, perturbând serios transportul trupelor rusești spre Ucraina, prin Belarus.

Aceştia spun că au reuşit să cripteze un număr semnificativ de servere şi au distrus backup-urile pentru a încetini şi chiar a întrerupe transportul trupelor ruseşti pe calea ferată.

„Cyber-Partisans” spun că vor reda integral accesul la computerele rețelei feroviare dacă guvernul din Belarus se opune intrării pe teritoriul țării a trupelor rusești și dacă eliberează 50 de deținuți politici care au nevoie urgentă de îngrijiri medicale.

Alte articole

Lasă un comentariu