Prima pagină » Economie » Noile fabrici Tesla pierd miliarde de dolari, spune Elon Musk

Noile fabrici Tesla pierd miliarde de dolari, spune Elon Musk

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Noile fabrici auto ale Tesla pierd miliarde de dolari. Șeful constructorului auto a comparat uzinele din Texas și Berlin cu niște furnale în care ard bani, în condițiile în care acestea fac eforturi pentru a-și crește producția, afectată de lipsa bateriilor și a problemelor portuare din China, potrivit Reuters.

Elon Musk a declarat că fabrica din Texas produce un număr foarte mic de mașini din cauza provocărilor legate de creșterea producției unui nou tip de baterii și a faptului că uneltele pentru fabricarea bateriilor clasice sunt blocate într-un port în China, transmite obiectivmedia cureferire la digi24.ro.

În ceea ce privește uzina germană, aceasta se află într-o poziție mai bună pentru că a început să utilizeze bateriile tradiționale pentru mașinile construite acolo.

Miliardarul a mai arătat că opririle legate de Covid-19 din Shanghai au fost foarte dificile, pentru că au afectat nu doar fabrica din metropola chineză, ci și pe cea din California, care importă componente din China.

În aceste condiții, preocuparea principală la Tesla este cum să fie menținute fabricile în funcțiune, astfel încât să poată fi platiți angajații și să nu intre în faliment.

Declarațiile vin în contextul în care Musk declara la începutul acestei luni că are o „senzaţie super proastă” în legătură cu economia, şi că producătorul auto trebuie să oprească angajările la nivel mondial și să reducă personalul cu aproximativ 10%.

Alte articole

Lasă un comentariu