Prima pagină » Social » Cinci persoane au fost arestate în legătură cu contrabanda cu mașini furate din UE. Este implicat și un polițist de frontieră.

Cinci persoane au fost arestate în legătură cu contrabanda cu mașini furate din UE. Este implicat și un polițist de frontieră.

de Pavel
0 cometariu

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) , împreună cu Serviciul Vamal, au lichidat un grup infracțional care a introdus ilegal în țară mașini furate din Uniunea Europeană, dintre care 13 au fost descoperite și sechestrate.

 

Cinci membri ai grupului au fost reținuți pentru 72 de ore, inclusiv un polițist de frontieră care ar fi facilitat activitățile grupului în virtutea atribuțiilor sale oficiale.

Suspecții sunt din raioanele Hîncești și Chișinău, au vârste cuprinse între 24 și 44 de ani. Activitățile lor criminale au fost documentate în ultimele trei luni, când forțele de ordine au descoperit că membrii grupului importau în mod fraudulos mărfuri din UE în țară pentru continuarea comerțului fără a plăti taxe de import.

Totodată, oamenii legii au constatat că elementele de identificare ale autoturismelor (numere de înmatriculare, pașapoarte tehnice, numere de caroserie) au fost falsificate de către suspecți.

În cadrul a 20 de percheziții efectuate joi, 27 ianuarie 2022, autoritățile de anchetă au depistat 13 autovehicule, precum și mai multe probe fizice privind alte vehicule importate anterior de membrii grupării, care sunt supuse identificării și sechestrului.

Ancheta continuă pentru stabilirea întregii zone infracționale și identificarea tuturor persoanelor implicate în aceasta. În ceea ce privește statutul celor cinci deținuți, biroul   va trebui să decidă dacă va formula acuzații și ulterior să ia măsuri pentru reținerea acestora. În această etapă a anchetei, suspecții se bazează pe prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive.

Alte articole

Lasă un comentariu