Prima pagină » Economie » Transportatorii vor putea crește tariful la călătorii, Prevederile se conțin într-un proiect în dezbatere

Transportatorii vor putea crește tariful la călătorii, Prevederile se conțin într-un proiect în dezbatere

de Pavel
0 cometariu

Operatorii de transport, cu avizul pozitiv al consiliilor locale din cadrul autorităților administrației publice locale, vor putea stabili tarife mai mari la transportul auto de pasageri. Prevederile se conțin într-un proiect al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, supus dezbaterilor publice, transmite IPN.

Astfel, la serviciile regulate în trafic interraional, pentru categoria de confort II, vor putea fi stabilite tarife majorate până la 70 bani/km, pentru categoria de confort I – până la 80 bani/km.

La serviciile regulate în trafic raional, pentru categoria de confort II – până la 90 bani/km, iar pentru categoria de confort I – până la 1 leu/km.

Aceasta, pe fonul unor tarife generale de 70 bani/km pentru categoria de confort I și 60 bani/km pentru categoria de confort II.

Noile calcule aferente procesului de stabilire a tarifelor au fost făcute inclusiv în baza discuțiilor purtate cu reprezentanții operatorilor de transport rutier, reprezentanții autorităților publice locale, precum și în urma numeroaselor adresări din partea cetățenilor cu privire la asigurarea accesului cetățenilor la servicii de transport în zonele rurale, se menționează în nota informativă a proiectului.

În luna noiembrie, transportatorii au protestat în fața Guvernului cerând creșterea tarifului până la 1,20 lei/km. Atunci, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a spus că solicitarea transportatorilor privind dublarea tarifelor este nejustificată. Tot atunci, oficialul a spus că, atât timp cât transportatorii nu investesc în modernizarea unităților de transport, nu poate fi vorba despre o majorare de tarif.

Alte articole

Lasă un comentariu