Prima pagină » Economie » Litvinenco atenționează funcționarii care se plâng pe facturile mari, Mai atent cu „gazul”!

Litvinenco atenționează funcționarii care se plâng pe facturile mari, Mai atent cu „gazul”!

de Pavel
0 cometariu

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, le sugerează funcționarilor angajați la stat că postarea facturilor pe social media ar putea de fapt să fie o declarare a averii nejustificate, întrucât facturile mari la gaz înseamnă defapt și mai mulți m², mai ales că o casă  mare în zona orașului Chișinău cel mai des nu este pentru buzunarul unui simplu funcționar public ceea ce ar putea aduce cu sine și demascarea unor fapte de corupție pe lângă nedeclararea averii.

 

Totodată, Litvinenco a menționat că prin astfel de postări „lacrimogene”, „ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc”.

 

„Dorința unora de a se victimiza și de a ataca guvernarea cu privire la facturi ar putea să le creeze tot lor un mare deserviciu. De ce? Foarte simplu. În loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor. Or, prin astfel de postări lacrimogene, ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc.

 

Este periculos mai ales pentru funcționarii angajați la stat, fiindcă se poate verifica ușor dacă suprafața pentru care achită ei gazul coincide cu metrii pătrați indicați tot de ei în declarațiile de avere.

Dacă suprafețele sunt diferite, vorbim fie de nedeclararea averii, fie de minimizare a suprafeței, deci și a prețului bunului. Ambele reprezintă încălcări ale legii și pentru ambele situații există pedeapsă. Inclusiv poate fi vorba de confiscarea averii. Așa că, mai atent cu ”gazul”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Alte articole

Lasă un comentariu