Prima pagină » Economie » Reformarea Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Republica Moldova”.

Reformarea Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Republica Moldova”.

de Coban Oxana
0 cometariu

Necesitatea urgentă de soluționare a problemelor de la Calea Ferată din Republica Moldova și a întregului sector feroviar, a impus autoritățile Republicii Moldova să supună votului în lectură finala Proiectul Codului transportului feroviar, cu referire la pagina oficială de Facebook a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Conform noilor prevederi ale Codului,va fi eliminat monopolul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” și generată liberalizarea serviciilor de transport a mărfurilor și de călători din acest domeniu.

Astfel, statul va fi și în continuare, unicul proprietar al infrastructurii feroviare, iar serviciile de tracțiune, transport pasageri și marfă vor putea fi prestate de operatori privați, fiind, totodată, creat un climat investițional echitabil în ramură, prin dezvoltarea competitivității pe piața serviciilor de transport feroviar.

Atenția deosebită va fi acordată serviciilor de transport pasageri, dar și siguranței în domeniul transportului feroviar, care va fi asigurată prin crearea unui Birou de investigații, responsabil de examinarea incidentelor și accidentelor în transportul feroviar.

Proiectul poate fi consultat pe pagina Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova cu indicație aici.

 

Alte articole

Lasă un comentariu