Prima pagină » Externe » NATO își extinde prezența militară în Europa de Est din cauza amenințării cu invazia Rusiei în Ucraina

NATO își extinde prezența militară în Europa de Est din cauza amenințării cu invazia Rusiei în Ucraina

de Pavel
0 cometariu

NATO a început să-și sporească prezența militară în Europa de Est în legătură cu acumularea de trupe rusești la granița cu Ucraina. Acest lucru este menționat pe site-ul Alianței.

Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică și este pe cale să trimită patru avioane de luptă F-16 în Lituania pentru a sprijini misiunea de patrulare aeriană pe termen lung a NATO în regiune. Spania va trimite nave pentru a se alătura marinei NATO și ia în considerare trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria.

La rândul său, Franța și-a exprimat disponibilitatea de a trimite trupe sub comanda NATO în România. Din aprilie 2022, Olanda va trimite două avioane de luptă F-35 în Bulgaria, precum și va aduce o navă și unități terestre în rezervă pentru forța de răspuns a NATO.

Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja toți aliații, inclusiv prin consolidarea părții de est a Alianței.

Presa a relatat că Pentagonul i-a oferit lui Biden să trimită zeci de mii de trupe în țările baltice și în Europa de Est.

Alte articole

Lasă un comentariu