Prima pagină » Social » Moldovagaz va sesiza Procuratura cu privire la publicarea contractului cu Gazprom

Moldovagaz va sesiza Procuratura cu privire la publicarea contractului cu Gazprom

de Pavel
0 cometariu

Președintele consiliului de administrație al societății pe acțiuni moldo-ruse Moldovagaz, Vadim Cheban, a spus că Gazprom amenință că va întrerupe aprovizionarea cu gaze naturale către Moldova. Motivul este „publicarea în presă a clauzelor contractului”, ceea ce reprezintă o încălcare a acordurilor.

 

Ceban a scris marți pe canalul său Telegram că „scurgerea de informații care constituie un secret comercial amenință îndeplinirea obligațiilor contractuale dintre Moldovagaz și Gazprom și securitatea energetică a țării în ansamblu”.

„Pentru a spune simplu, publicarea în presă a Suplimentului nr. 19 din contractul principal poate încălca principiul furnizării neîntrerupte cu gaze a Republicii Moldova. În calitate de președinte al consiliului de administrație al Moldovagaz, declar că voi sesiza imediat Procuratura Generală a Republicii Moldova despre acest lucru.

 

Marți dimineață, o parte din acordul dintre Moldovagaz și Gazprom a fost publicată pe site-ul anticoruptie.md și trimisă acestuia de la o adresă de email necunoscută. Documentul conține o formulă de calcul a gazului care va fi furnizat Moldovei, volumul contractat, costul tranzitului prin teritoriul Ucrainei și condițiile în care contractul poate fi reziliat.

Alte articole

Lasă un comentariu