Prima pagină » Economie » Săptămâna trecută, veniturile din vamă s-au ridicat la 539 de milioane de lei

Săptămâna trecută, veniturile din vamă s-au ridicat la 539 de milioane de lei

de Pavel
0 cometariu

Pentru perioada 24-30 ianuarie, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat s-au ridicat la circa 539 milioane lei, adică cu peste 39% mai mult decât suma planificată.

Săptămâna trecută numărul persoanelor care au intrat în Republica Moldova este de peste 62 de mii de persoane. Dintre acestea, circa 746 de persoane au declarat diverse bunuri, achitând plăți de 3,7% din totalul încasat în această perioadă. perioadă.

„Banii încasați de la contribuabili sunt virați direct la bugetul de stat și redistribuiți către salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale etc.”, spune Serviciul Vamal.

De asemenea, pentru perioada 24 ianuarie – 30 ianuarie au fost emise 11,9 mii declarații vamale, iar fluxul de vehicule a însumat 48.297 de treceri. Cele mai aglomerate posturi vamale raman Leuseni si Skuleni cu 11.338 si respectiv 7.492 de treceri.

În perioada analizată, compartimentul antifraudă a scos la iveală 144 de încălcări ale legislaţiei vamale şi a aplicat amenzi în valoare de circa 182 mii lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea perioadei de ședere pe teritoriul Republicii Moldova a vehiculelor cu numere străine declarate în cadrul acțiunii.

Alte articole

Lasă un comentariu