Prima pagină » Apărare » Primele convoaie militare americane intră în această seară în România

Primele convoaie militare americane intră în această seară în România

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului Task Force Cougar vor intra în această seară în România, pe la vama Nădlac, anunță Ministerul Apărării.

Militarii vor intra în România în jurul orei 22.00 și vor merge la baza militară. Mihail Kogălniceanu, transmite ObiectivMedia.Md cu referire la Digi24.ro .

Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere, se arată în comunicat.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc)

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare, anunță MApN.

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activități în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.

Alte articole

Lasă un comentariu