Prima pagină » Apărare » Ucraina nu consideră iminentă o invazie a Rusiei: Trupele mobilizate la granițe nu sunt pregătite de asalt

Ucraina nu consideră iminentă o invazie a Rusiei: Trupele mobilizate la granițe nu sunt pregătite de asalt

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Adjunctul ministrului Apărării din Ucraina a declarat, miercuri, că trupele rusești mobilizate la graniţe nu sunt pregătite pentru o invazie iminentă a țării, aşa cum se tem occidentalii, ci au servit mai mult ca un „şantaj” din partea Kremlinului. „Rusia foloseşte concentrarea de trupe pentru presiuni politice şi şantaj”, susține oficialul ucrainean, transmite obiectivmedia cu referire la digi24.ro .

”Vedem o concentrare a forţelor armate, dar nu există formare de unităţi de asalt. Nu vedem că infrastructura necesară este pusă în aplicare pentru o escaladare imediată”, a declarat adjunctul ministrului Apărării, Ganna Malyar, potrivit AFP.

”Rusia foloseşte concentrarea de trupe pentru a face presiuni politice şi şantaj”, a spus ea în cadrul unei conferinţe de presă la Avdiivka, pe linia de front între militarii ucraineni şi separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei.

Ganna Malyar a apreciat că obiectivul Moscovei este ”să ruineze alianţele politice şi de securitate occidentale”. Ea a reiterat poziţia ţării sale conform căreia ”războiul ruso-ucrainean a început în 2014”, când rebelii pro-ruşi susţinuţi de Rusia au ocupat teritorii din estul Ucrainei la scurt timp după anexarea de către Moscova a Peninsulei Crimeea, în sud.

Rusia a mobilizat zeci de mii de soldaţi la graniţele cu Ucraina de la sfârşitul anului 2021, provocând temeri de un atac de amploare. În special, Statele Unite au menţionat în mod repetat o ameninţare iminentă de invazie.

Alte articole

Lasă un comentariu