Prima pagină » sănătate » OMS// Varianta Omicron poate încheia epidemia de Covid-19

OMS// Varianta Omicron poate încheia epidemia de Covid-19

de Pavel
0 cometariu

Organizația pentru Sănătatea Muncii (OMS) afirmă că continentul Europei ar putea să încheie faza de urgență COVID-19 în 2022, în principal datorită variantei Omicron foarte transmisibile, care s-a dovedit a fi mai puțin severă decât COVID-19, care domina anterior. 19 varianta, Delta.

 

Potrivit unei declarații a directorului regional pentru Europa, dr. Hans Henri P. Kluge, la doi ani de când COVID-19 a fost detectat în Europa și Asia Centrală, pandemia este departe de a se termina, dar speră că pandemia se îndreaptă spre „ un fel de final de pandemie.”

„Omicron înlocuiește Delta cu o viteză fără precedent. La mai puțin de două luni de când a fost descoperit pentru prima dată în Africa de Sud, acum reprezintă 31,8% din cazurile din Regiunea Europeană, în creștere față de 15% în săptămâna anterioară și 6,3% în săptămâna anterioară”, notează Kluge. subliniind răspândirea variantei Omicron la nivel mondial, relatează SchengenVisaInfo.com.

Dr. Kluge subliniază, de asemenea, că persoanele spitalizate cu Omicron sunt mai puțin probabil să ajungă în unitățile de terapie intensivă, deși majoritatea celor care au nevoie de terapie intensivă în Europa sunt nevaccinați.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, SchengenVisaInfo.com a raportat că țările membre UE se gândeau să înceapă să trateze Coronavirusul ca gripa.

Printre statele membre care insistă că blocul ar trebui să înceapă să se obișnuiască să trăiască cu COVID-19 se numără Spania, care a cerut restului țărilor UE să înceapă să trateze virusul ca pe un endemic.

„Trebuie să evaluăm evoluția Covid de la o pandemie la o boală endemică”, a spus premierul spaniol Pedro Sanchez într-un interviu pe 10 ianuarie.

Comentând ideea, experții de la SchengenVisaInfo.com au afirmat la acea vreme că alte țări UE se vor alătura Spaniei în curând acestei idei, deoarece o mare parte a statelor membre a facilitat recent restricțiile de călătorie prin eliminarea obligațiilor de testare și scurtarea perioadelor de carantină, în ciuda faptului că a răspândirii lui Omicron.
Prevăzând sfârșitul situației de urgență pandemică din Europa, OMS mai notează că noi variante de COVID-19 vor apărea și vor reveni din cauza scăderii imunității și a sezonului de iarnă.

„Dar cu supraveghere și monitorizare puternică a noilor variante, absorbție mare de vaccinare și a treia doză, ventilație, acces echitabil la prețuri accesibile la antivirale, testare țintită și protejarea grupurilor cu risc ridicat cu măști de înaltă calitate și distanțare fizică dacă și când apare o nouă variantă. , cred că un nou val nu ar mai putea necesita revenirea la epoca pandemiei, blocaje la nivel de populație sau măsuri similare”, a spus Dr. Kluge în declarația sa, printre altele.

Potrivit Institutului pentru Valori și Evaluare a Sănătății (IHME), începând cu 10 ianuarie a acestui an, aproape două din trei persoane din Regiunea Europeană au fost infectate cel puțin o dată cu COVID-19, sau 63% din populația continentului.

Au fost detectate în total 123 de milioane de cazuri în regiune, de când au fost detectate primele cazuri de COVID-19 în regiune, ceea ce reprezintă mai mult de o treime din cazurile confirmate la nivel global.

Alte articole

Lasă un comentariu