Prima pagină » sănătate » Scade numărul infecțiilor în Spania. Ministru: Pare că am depășit vârful ultimului val de coronavirus.

Scade numărul infecțiilor în Spania. Ministru: Pare că am depășit vârful ultimului val de coronavirus.

de Pogolsa Victor
0 cometariu

   Spania pare să fi depășit vârful ultimului val de coronavirus, alimentat de Omicron, a declarat ministrul sănătății al Regatului Spaniol.

   Curba infecțiilor este în scădere, a declarat ministrul sănătății, Carolina Darias.

    Rata de incidență pe șapte zile a atins un maxim la începutul săptămânii trecute și a scăzut la nivelul actual de 1.306 la 100.000 de locuitori,.

    Presiunea asupra sistemului de sănătate a scăzut, de asemenea. În ultima săptămână, numărul de pacienți Covid-19 care ocupă paturi de spital a scăzut de la 15,2% la 14,7%. Aproximativ 21,7% din unitățile de terapie intensivă au fost ocupate de cazuri Covid-19, în scădere de la 23,3%, potrivit cifrelor Ministerului Sănătății publicate vineri seara, transmite ObiectivMedia cu referire la Digi24.ro.

    În aceeași perioadă, au fost înregistrate peste 1.100 de decese suplimentare asociate coronavirusului.

    În ultimele două săptămâni, au fost înregistrate în total 1,48 milioane de infecții. Cei mai mulți dintre cei infectați nu prezintă niciun simptom sau au doar simptome ușoare ale bolii.

   Spania are o rată de vaccinare relativ ridicată. Mai mult de 80 la sută au fost vaccinați de două ori, iar 44 la sută au primit doza booster.

Multe părți ale țării au început să relaxeze restricțiile.

Anterior Irlanda a anunțat că renuță la majoritatea restricțiilor anti Covid.

 

Alte articole

Lasă un comentariu