Prima pagină » Economie » NEWS: DOUA ZILE PENTRU ACHITAREA AVANSULUI LA GAZ

NEWS: DOUA ZILE PENTRU ACHITAREA AVANSULUI LA GAZ

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Consiliul de Administrare al Moldovagaz va solicita marți Gazpromului să amâne plata celor 60 de milioane de dolari până la sfârșitul lunii.

Moldovagaz achită acționarului său majoritar, Gazprom, până la data de 20 a fiecărei luni, 50% din consumul pentru luna precedentă și 50% din consum pe luna curentă, transmite ObiectivMedia.Md cu referire la Anticorupție.md .

   Consider că Gazprom trebuie să ofere un termen mai prelungit pentru ca Moldovagaz să-și poată achita datoriile. În zilele următoare, Moldovagaz va continua să achite acel avans. Aștept un răspuns din partea Gazprom”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, luni seară, în cadrul unei emisiuni la ProTV.

Totodată, întreprinderea a raportat pe 11 ianuarie, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, probleme în acumularea lichidităților. SA Moldovagaz îi îndeamnă pe consumatori să achite volumele de gaze naturale facturate în termenele stabilite, care expiră pe 15 ianuarie pentru consumatorii noncasnici, și 20 ianuarie pentru cei casnici.

Moldovagaz a explicat că plata pentru gazele naturale furnizate se efectuează în conformitate cu contractul încheiat în 2007, iar practica de plată a livrărilor, aplicată în cazul Republicii Moldova, este larg răspândită

Alte articole

Lasă un comentariu