Prima pagină » Externe » MILITARII DIN ARMENIA, TADJIKISTAN ȘI KÂRGÂZSTAN AU PĂRĂSIT KAZAHSTATANUL. RUȘII AU RĂMAS.

MILITARII DIN ARMENIA, TADJIKISTAN ȘI KÂRGÂZSTAN AU PĂRĂSIT KAZAHSTATANUL. RUȘII AU RĂMAS.

de Pogolsa Victor
0 cometariu

În Kazhstan au rămas doar așa-zișii „păcificatori” din Rusia și Belarus. Contingentul militar din alte țări a părăsit Kazahstanul. Unitățile militare ale CSTO din Armenia, Tadjikistan și Kârgâzstan au părăsit Alma-Ata și s-au îndreptat spre locurile de desfășurare permanentă. Vineri, 14 ianuarie, transmite TASS.

Unitățile din Armenia și-au încărcat vehiculele și personalul în trei avioane militare de transport Il-76 ale Forțelor Aerospațiale Ruse și au decolat de pe aerodromul Almaty.

La rândul lor, militarii tadjici au plecat la bordul unui Il-76 rusesc, luând cu ei cadeții care studiau în instituțiile militare de învățământ din Kazahstan în timpul sărbătorilor.

Pe de altă parte, trupele de menținere a păcii din Kârgâzstan au plecat de pe teritoriul CHPP-2 Almaty, pe care îl păzeau, cu propriul convoi către granița statului lor. Ei trebuie să depășească aproximativ 250 km până ajung pe teritoriul Kârgâzstanului. Ca parte a convoiului, urmează și vehiculele blindate Dajiang.

Amintim că la data de 5 ianuarie oficialii din Kazahstan au solicitat implicare forțelor militare CSTO, ca urmare a imposibilității de a face față protetelor de amploare care au cuprins statul, ca reacție a creșterii prețurlui la gazele naturale.

Alte articole

Lasă un comentariu