Prima pagină » Externe » PROTESTE MASIVE ÎN KAZAHSTAN PE FUNDALUL CREȘTERII PREȚULUI LA GAZ

PROTESTE MASIVE ÎN KAZAHSTAN PE FUNDALUL CREȘTERII PREȚULUI LA GAZ

de Pogolsa Victor
1 cometariu

Pe fonul protestelor masive care au loc în ultimele zile în Kazahstan, Guvernul de la Nur-Sultan și-a dat demisia!

Protestele din Kazahstan au izbucnit la date de 3 ianuare curent, pe fonul creșterii prețurilor la gazele naturale și alte combustibile precum benzina și motorina. Inițial protestele au avut loc în orașele Janaozen și Aktau.

În Aktau protestatarii au instalat în piața centrală a orașului iurte. În acelaș timp, la protestatarii din orașul Aktau s-au alăturat și protestatarii din orașele limitrofe Aktobe și Uralsk. Din spusele martorilor, la data de 3 ianuare pe piața din Aktau protestau deja mii de persoane, nemulțumite de creșterile la gaz și alte tipuri de combustibil.

După orașele Aktau și Janaizen, protestele s-au răspândit rapid în celelalte orașe mari ale Kazahstanului, inclusiv în capitala Nur-Sultan, unde au avut loc ciocniri violente dintre protestatari și reprezentanții forțelor de menținere a ordinii. Pe fundalul creșterii violențelor din timpul protestelor, structurile de forță din Kazahstan au utilizat contra protestatarilor tehnica auto specială.

Menționăm, că după izbucnirea protestelor în masă, Guvernul Kazahstanului și-a dat demisia, deasemenea prețurile la gaz și alte tipuri de combustibil au fost diminuate, conform cerințelor protestatarilor.

Video Proteste 

 

Alte articole

1 cometariu

Anonim ianuarie 10 2022 - 17:38

se trezeste si kazakstanu

Răspuns

Lasă un comentariu