Prima pagină » Apărare » Biden spune că există „unitate totală” între țările occidentale în conflictul cu Rusia. UK amenință Moscova cu „sancțiuni nemaivăzute”

Biden spune că există „unitate totală” între țările occidentale în conflictul cu Rusia. UK amenință Moscova cu „sancțiuni nemaivăzute”

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, spune că există „unitate totală” între puterile occidentale în ce privește criza din Ucraina și conflictul cu Rusia. Președintele american a făcut declarațiile după o întâlnire prin videoconferință cu lideri europeni și ai NATO, relatează The Guardian. În același timp, Marea Britanie a avertizat că vor exista „sancțiuni fără precedent” împotriva Moscovei, dacă o invazie împotriva Ucrainei va fi lansată, transmite ObiectivMedia cu referire la Digi24.ro

   „Am avut o întâlnire foarte bună – unanimitate totală cu toți liderii europeni”, a spus Joe Biden la puțin timp după întâlnirea care a durat o oră și 20 de minute, luni.

     La Londra, guvernul britanic a transmis că „liderii s-au pus de acord în ce privește importanța unității internaționale în confruntarea cu ostilitatea crescândă a Rusiei”. Marea Britanie a accentuat că discuțiile diplomatice cu Rusia trebuie să rămână prima prioritate, însă a precizat și că Moscova va suferi „consecințe rapide și dure” dacă „o nouă incursiune în Ucraina va avea loc”.

     Regatul Unit a avertizat cu privire la „sancțiuni fără precedent” împotriva Rusiei în cazul în care aceasta va invada Ucraina.

     Și alți lideri au avertizat cu privire la „costurile economice severe” pe care le vor impune Rusiei în cazul unei invazii – cancelarul german, Olaf Scholz, spune că „ține de Rusia să facă eforturi de dezescaladare”, iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat cu privire la „costurile severe” ale unei noi agresiuni a Moscovei împotriva Ucrainei.

Alte articole

Lasă un comentariu