Prima pagină » Social » Ion Ceban a primit o factură de mii de lei la gaz: Este un genocid împotriva poporului. E grav și trist ce se întâmplă

Ion Ceban a primit o factură de mii de lei la gaz: Este un genocid împotriva poporului. E grav și trist ce se întâmplă

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Edilul capitalei, Ion Ceban, susține că prețul negociat la gaz este „un genocid împotriva propriului popor”, iar unii cetățeni sunt nevoiți să ia credite de la bancă pentru a face față cheltuielilor. „E o situație gravă și tristă pentru toți”, a scris Ceban. Totodată, acesta a prezentat suma facturii la gaz primită acasă, transmite ObiectivMedia.Md cu referire la unimedia.info

„Prețul negociat la gaz este un genocid împotriva propriului popor. Minciuna are picioare scurte. Așa este și în cazul celor de la guvernare care se tot bocesc și spun minciuni oamenilor că pentru Republica Moldova au negociat un preț la gaz de două, trei ori mai mic decât în Europa sau în alte țări. În Republica Moldova prețul pentru o 1000 de metri cubi se achită de două ori mai mare decât în multe țări precum: Germania, Grecia, Ungaria, Finlanda, Serbia, etc. În toate aceste țări prețul este în jur de 300 de dolari pentru 1000 de metri cubi, iar la noi e 647.
În comparație cu aceste țări salariile în Republica Moldova sunt mizere, de câteva ori mai mici. Oamenii sunt la limită!
Am fost informat ieri că unii cetățeni i-au credite de la bancă pentru a face față cheltuielilor. Am tot fost întrebat care este suma facturii la gaz primită acasă și o prezint. E o situație gravă și tristă pentru toți cetățeni. Ce fac oamenii care au un salariu de 5000 de lei, chiar și 8000 sau 10000 de lei și cum să trăiască în această perioadă rece a anului? Iată de ce am propus Guvernului să aplice metoda achitării eșalonate a facturilor pe parcursul celor 12 luni. Este grav că majorarea semnificativă a prețului la gaz o resimțim la întreținerea instituțiilor sociale și a Primăriei.
Vom prezenta și aceste sume. În urma acestor scumpiri, vor fi cheltuieli suplimentare din bugetul municipal, care nu au fost preconizate din motiv că cei de la guvernare au ascuns până în ultimul moment că vor avea loc noi scumpiri la gaz. Am mai văzut propunerea prostească a celor care guvernează. Să facem economii în instituțiile de stat. Noi nu vom face economii pe sănătatea copiilor din școli, pacienților din spitale, a oamenilor care lucrează în instituții. În ultimii 2 ani am înțeles că sănătatea ne costă mult și nu mă refer la bani, dar la viețile oamenilor pierdute”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Alte articole

Lasă un comentariu