Prima pagină » Fără categorie » Garry Kasparov: „Putin va ridica orice restricție de atac, ca să ia Kievul cu orice preț”

Garry Kasparov: „Putin va ridica orice restricție de atac, ca să ia Kievul cu orice preț”

de Coban Oxana
0 cometariu

Marele șahist Garry Kasparov, dizident al regimului Vladimir Putin, crede că președintele Rusiei va dezlănțui un atac brutal asupra capitalei Ucrainiei, Kiev. 

„Repet, lui Putin nu-i pasă ce se întâmplă cu Rusia sau cu rușii, cum niciodată nu i-a păsat. Se gândește doar să stea la putere azi și mâine. Atât. Nu veți vedea vreodată un dictator care să recunoască că a greșit, cât timp e încă dictator.

Acum, când planul inițial al lui Putin de a cuceri Kievul rapid, cu armata ucraineană distrusă și cu Zelensky fugind din țară, a picat, Putin va ridica orice restricție de atac, ca să ia capitala cu orice preț.

Bineînțeles că nu s-au sinchisit de victimele în rândul civililor nici înainte, dar nu căutau să îi atace. Acum nu vor mai ține la precizie, vor vrea doar distrugere și teroare. Lui Putin nu îi pasă de „imaginea sa” în fața lumii sau a rușilor și ucrainienilor, fiindcă nimeni nu-l poate face să plătească.

Ce diferența va fi pentru el că sunt 1000, 10.000 sau 100.000 de morți. E în continuare la putere? E bogat în continuare? Aceasta capacitate de a acționa din egoism pur e o superputere a autocraților. Oamenii normali nu pot face asta.

Putin va bombarda și ataca puncte cheie de infrastructură pentru a distruge rezistența orașului. Nu vreau un asediu îndelungat. Banii i se vor termina datorită sancțiunilor, iar armele Vestului nu au ajuns încă în Ucraina. În schimb, tancurile lui sunt acolo”, a explicat Kasparov într-o serie de tweeturi., cu referire la gsp.ro.

Alte articole

Lasă un comentariu