Prima pagină » Social » NEWS: Amendamentul „Stamate”, Avocații au intrat în greva japoneză

NEWS: Amendamentul „Stamate”, Avocații au intrat în greva japoneză

de Pogolsa Victor
0 cometariu

    Avocații din R.Moldova au intrat în prima zi de proteste, fiind nemulțumiți de amendamentul propus de către președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, la un proiect de modificare a Legii cu privire la avocatură.

Mai exact, parlamentara a propus excluderea prevederilor care se referă la garanția independenței apărătorilor, astfel încât avocații ar putea fi reținuți, arestați și percheziționați chiar și fără un acord prealabil din partea Consiliului Uniunii Avocaților, transmite ObiectivMedia.Md cu referire la deschide.md

Îacest sens, Consiliul Uniunii Avocaților din R.Moldova a decis organizarea, în perioada 18-19 ianuarie, a grevei japoneze. Avocații participă la ședințe, purtând o panglică albă în semn de avertizare.

Ulterior, în cazul în care autoritățile nu vor renunța la amendamentul „Stamate”, avocații sunt dispuși să intre în greva generală, astfel, refuzând să participe la ședințele de judecată.

Amintim că Olesea Stamate a înregistrat un amendament la proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la avocatură care ar permite reținerea, arestarea și percheziționarea avocaților chiar și fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților.

Alte articole

Lasă un comentariu