Prima pagină » Social » Guvernul a aprobat majorarea indemnizațiilor acordate salariaților care au grijă de copii în perioada învățământului online

Guvernul a aprobat majorarea indemnizațiilor acordate salariaților care au grijă de copii în perioada învățământului online

de Coban Oxana
0 cometariu

Guvernul Republicii Moldova continuă măsurile de sprijin pentru angajatori și salariați în contextul restricțiilor aplicate în perioada pandemiei de COVID-19.

 

Astfel, salariații care au grijă de copiii care studiază în regim online vor primi din partea statului o indemnizație majorată – de la 150 lei la 250 lei pe zi. Guvernul a aprobat această decizie în cadrul ședinței de Guvern.

Totodată, Executivul a aprobat și majorarea indemnizației pentru salariații cu copii și pentru șomajul tehnic, și, respectiv, majorarea plafonului pentru compensarea zilelor libere de vaccinare de la 450 lei la 500 lei pe zi, ceea ce reprezintă circa 50% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie pentru anul 2022, care constituie 9900 lei.

Alte articole

Lasă un comentariu