Prima pagină » Externe » VIDEO: Rusia transferă sisteme de rachete Iskander-M din Districtul Militar de Est către vest.

VIDEO: Rusia transferă sisteme de rachete Iskander-M din Districtul Militar de Est către vest.

de Pogolsa Victor
0 cometariu

CIT: Rusia mută Iskander-M din Orientul Îndepărtat la granița cu Ucraina.

Acest lucru este raportat de un grup de jurnalişti de investigaţie Conflict Intelligence Team (CIT).

    CIT a găsit cel puțin trei videoclipuri pe rețelele de socializare, pe baza cărora a concluzionat că Iskander-M, sunt transportați  în direcția graniței cu Ucraina.

    Așadar, pe 11 ianuarie, un videoclip de pe TikTok, filmat în Orientul Îndepărtat, a fost publicat pe Twitter, iar pe acesta a fost identificat sistemul de rachete operațional-tactic 9K720 Iskander-M. În ciuda faptului că lansatoarele și vehiculele de transport încărcare sunt acoperite,  acestea pot fi identificate prin contururi, spun analiștii:

„Este de remarcat aici că, în toată perioada de observație, nu am văzut niciun alt echipament complet acoperit cu o prelată, cu excepția acestor două vehicule ale complexului Iskander-M”, scrie CIT.

    După cum  menționează  CIT, Ministerul rus al Apărării explică transferul de unități și formațiuni ale Forțelor de Apărare Aeriană prin eventuale exerciții militare. „Totuși, în primul rând, până la  exercițiile Vostok-2022, pentru pregătirea cărora se presupune că se efectuează transferul, mai sunt încă 8 luni, iar în al doilea rând, putem aminti că și în 2014 ( Rusia) a explicat  transferul unităților regulate rusești pentru a intra pe teritoriul Ucrainei, prin antrenamente”, concluzionează experții CIT.

Alte articole

Lasă un comentariu