Prima pagină » Cultură » Foto//A avut loc Marșul pentru viață și pentru Pace la Orhei

Foto//A avut loc Marșul pentru viață și pentru Pace la Orhei

de Pavel
0 cometariu

Zeci de părinți cu micuţii lor, dar și adolescenți au participat astăzi, la Orhei, marșul pentru viaţă. Acţiunea are ca scop de a îndemna şi a convinge femeile să renunţe la avorturi.  Totodată a fost și un marș al păcii și solidarității cu Ucraina. Participanţii au fost conduși de Sergiu Aga,  preot al Mitropoliei Basarabiei.

 

Participanţii la marşul din Orhei au trecut pe la maternitatea din localitate unde au dăruit flori moașelor care primesc nașterea. Totodată au fost eliberați mai mulți porumbei care să aducă pace pentru Ucraina.

Participanții la eveniment îndeamnă toate femeile: mame sau viitoare mame să renunţe la avorturi, în pofida problemelor pe care le au.

Adolescenții care au venit la „Marşul pentru viaţă” au îndemnat tinerii să prețuiască viața și să nu cadă în capcana unor jocuri periculoase.

Republica Moldova ocupă locul zece în lume în statistica avorturilor raportate la populația actuală. În anul 2020 au fost înregistrate 12.300 de întreruperi de sarcini. Peste 8.300 au fost efectuate la cererea femeilor, motivând că era o sarcină neplanificată. Iar  7 procente dintre avorturi au fost cerute de minorele cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.

 

Evenimente similare au avut loc în mai multe  localități din țară, dar şi în România. „Marșul pentru viață” este la a 12-a  ediție.

În România, a fost organizat prima dată în 2008, la Timișoara, iar în 2011 a avut loc prima ediție națională. Din 2015, evenimentul se desfășoară cu temă și dată comună atât în România, cât și în Republica Moldova.

 

Alte articole

Lasă un comentariu