Prima pagină » Externe » Spiegel: Germania declară un diplomat rus persona non grata din cauza suspiciunilor de spionaj

Spiegel: Germania declară un diplomat rus persona non grata din cauza suspiciunilor de spionaj

de Pavel
0 cometariu

.Guvernul german a declarat un diplomat rus persona non grata sub suspiciunea de spionaj. Acest lucru a fost raportat vineri de revista Der Spiegel  , citând propriile surse.

Potrivit publicației, vorbim despre un angajat al consulatului rus din München. După cum scrie revista, autoritățile germane bănuiesc că rusul a lucrat pentru serviciile speciale sub masca statutului de diplomat. Identitatea sa ar fi apărut în cadrul unei investigații în cazul de spionaj al cetățeanului rus Ilnur N., care a fost reținut în Germania la 18 iunie 2021.

Potrivit lui Der Spiegel, imediat după reținerea lui Ilnur N., ofițerul consular a părăsit teritoriul Germaniei. Până acum, niciuna dintre părți nu a raportat acest lucru.

Joi, Parchetul Federal al Germaniei a anunțat că a depus acuzații pe 9 decembrie 2021 împotriva cetățeanului rus Ilnur N., fiind suspectat că lucrează pentru serviciile secrete rusești. După cum se menționează în declarația parchetului, bărbatul a lucrat ca cercetător la una dintre universitățile din Bavaria. Potrivit agenției, „interesul serviciilor speciale” ar fi constat „în diverse stadii de dezvoltare a vehiculului european de lansare Ariane și în studiul materialelor de cercetare ale suspectului”.

Alte articole

Lasă un comentariu