Prima pagină » Apărare » Oleg Serebrian a discutat cu ”Tiraspolul” relansarea activității grupurilor de lucru sectoriale

Oleg Serebrian a discutat cu ”Tiraspolul” relansarea activității grupurilor de lucru sectoriale

de Pavel
0 cometariu

Republica Moldova optează pentru relansarea activității grupurilor de lucru sectoriale pe toate domeniile, pentru identificarea soluțiilor concrete la problemele existente. Subiectul a fost discutat de vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, într-o videoconferință cu reprezentantul politic al Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, Vitali Ignatiev, transmite IPN.

La prima ședință de lucru a reprezentanților politici au asistat reprezentanții mediatorilor şi ai observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”. Participanții au salutat reluarea întrunirilor în acest format, exprimând disponibilitatea menținerii unui dialog constructiv în vederea impulsionării procesului de negocieri și determinării direcțiilor prioritare de activitate pentru perioada imediată. Negociatorii-șefi au efectuat un schimb de opinii pe marginea convocării următoarei runde a formatului de negocieri „5+2”.

„Am reiterat disponibilitatea participării părții moldovenești la această reuniune, cu abordarea celor mai actuale probleme, inclusiv trecerea în revistă a nivelului de implementare a angajamentelor convenite în pachetul „Berlin+”, a spus Oleg Serebrian, citat într-un comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare.

Un subiect de discuție a fost și necesitatea desfășurării unor consultări tematice cu reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE, care va efectua în timpul apropiat o vizită de lucru în Republica Moldova.

Alte articole

Lasă un comentariu