Prima pagină » Politic » Președintele Partidului Democrația Acasă a depus actele pentru funcția de Primar General al Chișinăului

Președintele Partidului Democrația Acasă a depus actele pentru funcția de Primar General al Chișinăului

de Pogolsa Victor
0 cometariu

   Astăzi, 19 septembrie, a fost dat startul depunerilor candidaturilor pentru funcția de primar de localități. Cea mai mare bătălie se anunță pentru fotoliul de Primar General al Chișinăului, unde în prima zi și-au depus șase candidați dosarele la CEC.

În prima zi de depunere a dosarelor la CEC șase pretendenți la fotoliul de edil al Capitalei au depus dosarele pentru înregistrare. Este vorba despre cei de la Partidul Democrația Acasă, Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Social Democrat European, Liga Orașelor și Comunelor, Mișcarea Respect Moldova, Partidul Comuniștilor, Partidul Acasă Construim Europa și Partidul Acțiune și Solidaritate.

Conform legislației în vigoare, perioada înscrierii  în cursa electorală  durează până pe șase octombrie, când va fi dat startul oficial al campaniei electorale. În cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie urmează să fie aleși circa 900 de primari și aproximativ 11 mii de consilieri locali.  Până astăzi, peste 20 de partide au anunțat că vor avea candidați la șefia Capitalei. Organizarea scrutinului va costa bugetul de stat peste 178 milioane de lei.

 

 

 

Alte articole

Lasă un comentariu