Prima pagină » Externe » NEWS ALERT Austria este prima țară europeană care introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

NEWS ALERT Austria este prima țară europeană care introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Austria a devenit, vineri, prima țară din Europa care introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru adulți, după ce președintele Alexander Van der Bellen a semnat legea, transmite ObiectivMedia.Md u referire la Digi24.ro .

Măsura privind vaccinarea obligatorie în Austria prevede că cei fără certificat de vaccinare sau o derogare ar putea fi sancționați cu amenzi pornind de la 600 de euro. Verificările privind vaccinarea obligatorie vor începe de pe 15 martie.

Femeile însărcinate și cei care nu se pot vaccina fără a-și pune în pericol sănătatea sunt exceptați de la lege, potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Sănătății din Austria.

Derogările se aplică și oamenilor care s-au îmbolnăvit recent de Covid-19 și se aplică timp de 180 de zile de la data la care au primit primul rezultat pozitiv la testul Covid-19.

Noua lege va dura până pe 31 ianuarie 2024 iar oamenii care nu se vaccinează ar putea primi o amendă maximă de 3.600 de euro până la de patru ori pe an, dacă nu se află pe un registru de vaccinare cu data desemnată.

Alte articole

Lasă un comentariu