Prima pagină » News » Daniel Ioniță, rechemat din funcția de ambasador în Republica Moldova

Daniel Ioniță, rechemat din funcția de ambasador în Republica Moldova

de Pogolsa Victor
0 cometariu

   Daniel Ioniță a fost rechemat din funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova. Decretul de rechemare a fost semnat astăzi, 4 februarie, de președintele României, Klaus Iohannis, transmite ObiectivMedia cu referire la  Stiri.md

Daniel Ioniță este diplomat de carieră. Și-a început activitatea în MAE în iunie 1996, parcurgând succesiv toate treptele diplomatice, de la atașat, la ministru plenipotențiar.

Din decembrie 2006 până în septembrie 2010 a asigurat conducerea Direcției NATO, transformată ulterior în Direcția Politici de Securitate. A răspuns de agenda politică a Summitului NATO de la București și a fost membru al delegațiilor oficiale ale României la ultimele trei evenimente de vârf ale Alianței (București 2008, Strasbourg-Kehl 2009 și Lisabona 2010), precum și la Summitul OSCE de la Astana (decembrie 2010). A efectuat misiuni diplomatice la Bruxelles si Stockholm.

În perioada 2000-2002 a fost director adjunct la Direcția NATO din MAE, fiind responsabil, în principal, de coordonarea aspectelor legate de pregătirea aderării României la NATO (MAP).

Daniel Ioniță a fost numit ambasador al României în Republica Moldova în 2016.

Alte articole

Lasă un comentariu