Prima pagină » Economie » Natalia Gavrilița: Moldovagaz nu a găsit soluții .Există riscuri să rămânem fără gaz

Natalia Gavrilița: Moldovagaz nu a găsit soluții .Există riscuri să rămânem fără gaz

de Pavel
0 cometariu

Așa a declarat premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știre.md.

 

„Aș dori să vă informez că ieri Gazprom a trimis o scrisoare către Moldovagaz în care afirmă că intenționează să suspende furnizarea de gaze către Republica Moldova în cazul neachitării întregului volum de consum de gaze până la data de 20 ianuarie. Adică avem o scrisoare oficială în care se afirmă că există un pericol real de întrerupere a alimentării cu gaze naturale.

„Moldovagaz” nu a putut găsi o soluție pentru plata integrală și la timp a consumului. Din păcate, Gazprom, în loc să ia măsuri pentru ca Moldovagaz să-și poată îndeplini obligațiile contractuale față de consumatori și furnizori, amenință că îi va lăsa fără gaz.

De menționat că în anii precedenți „Gazprom” a permis acumularea de abateri negative de către „Moldovagaz” pentru perioada de iarnă, care au fost plătite în lunile următoare.

Acum că prețurile sunt anormal de mari, compania nu mai acceptă această practică, chiar dacă termenii contractului rămân aceleași. Guvernul crede că există o amenințare reală la adresa securității energetice a țării”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

Totodată, Natalia Gavrilița a spus că Guvernul convoacă o ședință a Comisiei pentru Situații de Urgență pentru a discuta despre situația excepțională de pe piața gazelor naturale.

„Comisia va analiza situația de pe piața gazelor naturale, iar la ora 15:00 va avea loc o ședință de guvern. Poziția mea va fi să solicit Parlamentului să declare stare de urgență în sectorul energetic. Mâine voi merge în parlament. întreabă despre asta”, a mai notat Gavrilița.

Alte articole

Lasă un comentariu