Prima pagină » Externe » MASS-MEDIA: PUTIN AMÂNĂ INVAZIA UCRAINEI PENTRU PRIMĂVARĂ

MASS-MEDIA: PUTIN AMÂNĂ INVAZIA UCRAINEI PENTRU PRIMĂVARĂ

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Statele Unite ale Americii consideră că președintele Rusiei Vladimir Putin a amânat planurile de invazie militară a Ucrainei pentru perioada primăverii anului 2022, transmite ObiectivMedia.Md cu referire la The New York Times.

Jurnaliștii The New York Times anunță că  procesul de concentrare a forțelor militare ruse la granița cu Ucraina s-a încetinit, făcând referință la declarțiile  oficialilor din SUA.

După părerea autorităților din SUA, perioadă optimă pentru declanșarea invaziei Rusiei asupra Ucrainei este de scurtă durată, deoarece dezghețul de primăvară poate crea dificultăți de deplasare pentru tehnica militară grea. În acelaș timp, iarna blândă din acest an nu a permis ca solul să înghețe destul de bine pentru a asigura deplasarea fără probleme a tehnicii militare. Respectiv, atâta timp cât nu sunt condițiile necesare pentru desfășurarea invaziei, președintele Rusiei va fi nevoit să amâne intervenția militară de amploare în Ucraina.

Jurnaliștii The New York Times, au mai menționat că administrația președintelui SUA Joe Biden, a dispus implicarea meteorologilor pentru analiza situației meteo din Ucraina în următorele săptămâni.

Alte articole

Lasă un comentariu