Prima pagină » Externe » MACRON DUPĂ DISCUȚIA CU PUTIN: URMĂTORELE ZILE SUNT DECISIVE PENTRU UCRAINA

MACRON DUPĂ DISCUȚIA CU PUTIN: URMĂTORELE ZILE SUNT DECISIVE PENTRU UCRAINA

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Următoarele zile vor fi decisive în problema detensionării situației în jurul Ucrainei. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat acest lucru în urma discuțiilor cu Vladimir Putin.

în timpul negocierilor cu Președintele Federației Ruse, a fost posibil să se convină asupra măsurilor speciale pentru detensionarea situației în jurul Ucrainei. Macron a subliniat că acest lucru ar trebui confirmat în zilele și săptămânile următoare.

„Și vreau să spun că președintele rus Putin a spus că este gata să urmeze această logică, spunând că ar trebui să existe un echilibru în aceste inițiative, inclusiv ridicarea problemei suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Prin urmare, zilele următoare vor fi decisive, iar aceste discuții dense pe care le-am purtat vor contribui la acest lucru”, a spus Macron.

Președintele francez a adăugat că tensiunea  actuală nu este în interesul Rusiei și nici al europenilor. În acest sens, el a remarcat că Rusiei i-au fost oferite garanții de securitate specifice.

Alte articole

Lasă un comentariu