Prima pagină » Externe » Joe Biden promite că va închide Nord Stream II dacă Rusia invadează Ucraina

Joe Biden promite că va închide Nord Stream II dacă Rusia invadează Ucraina

de Pavel
0 cometariu

Președintele american Joe Biden a promis luni, în urma discuțiilor cu cancelarul german Olaf Scholz la Casa Albă, că va închide conducta Nord Stream 2, care va transporta gaze din Rusia în Germania dacă armata Moscovei va trece granița cu Ucraina.

 

„Dacă Rusia invadează, ceea ce înseamnă că tancuri sau trupe trec din nou granița cu Ucraina, atunci nu va mai exista North Stream 2. Îl vom opri”, a declarat Joe Biden la Casa Albă.

 

Președintele SUA a vorbit la o conferință de presă cu cancelarul german Olaf Scholz și a fost întrebat cum ar putea face acest lucru, în condițiile în care SUA nu controlează proiectul.

„Promit că o putem face”, a spus Biden.

SUA şi Germania „vor acţiona concertat” în faţa „agresiunii” ruse din Europa, a mai declarat preşedintele american, potrivit AFP, citat de digi24.ro.

„Colaborăm pentru a preveni în continuare agresiunea rusă în Europa” și pentru a aborda „provocările Chinei”, a declarat președintele Casei Albe pentru Biroul Oval al Casei Albe.

Germania este „unul dintre cei mai apropiați aliați ai Americii”, a spus Joe Biden, alături de cancelarul german.

Olaf Scholz și-a exprimat îngrijorarea în ultimele săptămâni cu privire la refuzul de a preda armele Ucrainei și menținerea suspansului față de situația controversată a controversatei conducte Nord Stream 2, înainte de a accepta să o includă pe lista posibilelor represalii în cazul unui atac rus.

„Suntem aliați apropiați și acționăm într-un mod coordonat și unit atunci când este vorba de a răspunde la criza actuală”, a spus cancelarul german, adăugând că Rusia ar plăti „un preț foarte mare” în cazul unei invazii. Ucraina.

Germania va trimite încă 350 de militari în Lituania în cadrul unei operațiuni a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, a anunțat luni ministrul german al apărării, potrivit Agerpres.

„Armata germană trimite încă 350 de soldați în grupul de luptă lituanian”, a spus Christine Lambrecht în timpul unei călătorii la Münster, în nordul Germaniei. „Ne vom consolida contribuția la puterea de pe flancul estic al NATO și vom trimite un semnal clar de hotărâre aliaților noștri”, a spus el, adăugând că Germania „poate conta pe Germania”.

Alte articole

Lasă un comentariu