Prima pagină » Externe » Canada îşi retrage militarii din Ucraina

Canada îşi retrage militarii din Ucraina

de Pavel
0 cometariu

Canada a decis „relocarea temporară” în Europa a unei părţi a personalului său militar staţionat în Ucraina din cauza situaţiei din regiune, a anunţat duminică Ministerul canadian al Apărării, notează AFP, conform Agerpres.

Ministerul a precizat într-un comunicat că această repoziţionare temporară a „elementelor” contingentului său afectat pregătirii armatei ucrainene „nu înseamnă încheierea misiunii” militarilor canadieni, ci permite Canadei „să-şi recentreze eforturile, asigurând în acelaşi timp siguranţa membrilor forţelor armate canadiene”.

Ottawa nu a oferit detalii despre numărul militarilor în cauză sau despre locul repoziţionării lor.

Aproximativ 200 de militari canadieni sunt desfăşuraţi din 2015 în Ucraina în cadrul misiunii UNIFIER, vizând să contribuie la pregătirea forţelor ucrainene.

„Forţele armate canadiene rămân angajate faţă de poporul ucrainean şi misiunea lor de a spori capacităţile Forţelor de securitate ale Ucrainei”, a subliniat Ottawa.

La sfârşitul săptămânii, Statele Unite au informat despre retragerea din Ucraina a 160 de soldaţi care antrenau forţele ucrainene.

Canada a anunţat sâmbătă închiderea temporară a ambasadei sale de la Kiev şi transferul operaţiunilor acesteia într-un birou temporar din Lvov (vest), din cauza „deteriorării situaţiei cauzate de desfăşurarea trupelor ruse la frontieră”

Alte articole

Lasă un comentariu