Prima pagină » Politic » Declarația Președintei Republicii Moldova, către cetățeni, din 14 februarie 2022, cu privire la situația din Ucraina.

Declarația Președintei Republicii Moldova, către cetățeni, din 14 februarie 2022, cu privire la situația din Ucraina.

https://fb.watch/b9_vILHBj6/

de Coban Oxana
0 cometariu

„Pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. Ele ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor. În aceste zile, însă, suntem cu ochii pe Ucraina. Tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene ne îngrijorează profund.

Împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinăm scenariile de dezvoltare a crizei și evaluăm riscurile pe care le prezintă acestea. Prioritatea statului nostru este viața și siguranța oamenilor noștri.

În asemenea momente, trebuie să rămânem solidari și uniți. Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră. Indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice, suntem cu toții cetățenii Republicii Moldova.

Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice pentru că noi știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească. Pacea e garanția viitorului regiunii și al țării noastre.”

Declarația Președintei Republicii Moldova, Domana Maia Sandu,  către cetățeni.

14 februarie 2022.

Alte articole

Lasă un comentariu