Prima pagină » Externe » Video//Grădiniță din Luhansk, bombardată de separatiști pro-ruși

Video//Grădiniță din Luhansk, bombardată de separatiști pro-ruși

de Pavel
0 cometariu

Atacul a fost confirmat de ministrul ucrainean de externe: Încălcare gravă a acordurilor de la Minsk de către Rusia

Atacul a fost confirmat și de ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba: ”Satul ucrainean Stanîcino-Luhanske a fost bombardat cu arme grele din teritoriul ocupat al Donbasului. Infrastructura civilă avariată. Facem apel la toți partenerii să condamne rapid această încălcare gravă a acordurilor de la Minsk de către Rusia, pe fondul unei situații de securitate deja tensionate.”

”Tocmai am primit mesaje de la doi soldați ucraineni aflați în prima linie a frontului în regiunea Donețk, care spune că s-a tras asupra lor și au fost vizați de atacuri cu mortiere în ultimele ore. Unul este în Avdiivka. Ei spun că amploarea atacurilor nu este neobișnuită, fără victime în rândul trupelor lor”, a relatat pe Twitter jurnalistul american Christopher Miller.

 

Tensiunile iau amploare în Donbas. Separatiştii susținuţi de Rusia au bombardat o grădiniță din Stanîcino-Luhanske, regiunea Luhansk, la ora 9:00 joi dimineață, potrivit administrației locale. În grădiniţă erau copii, dar nu au suferit răni. Doi învăţători au spus că ar fi suferit contuzii. Kievul acuză că în spatele acestui atac este Moscova care caută pretext de invazie. Ambele părţi neagă acuzaţiile.

Mai multe imagini din grădinița atacată au fost postate pe Twitter de ucraineni. Două fotografii publicate de Operațiunea Forțelor Comune din Ucraina și confirmate de știrile locale și ONG-urile de la fața locului arată oameni și copii care se adăpostesc într-un subsol în timpul bombardamentelor. Sala de muzică și de joacă din grădiniță au fost lovite de artilerie.

Bombardamentul creează îngrijorări că ar putea fi un pretext pentru ca Moscova să lanseze un nou atac. În ultimele ore, presa de stat din Rusia şi canalele de Telegram ale separatiștilor locali susținuți de Moscova au relatat despre presupuse atacuri şi bombardamente cu mortiere în Donbas, atribuite armatei ucrainene. Guvernul de la Kiev a respins acuzațiile.

Alte articole

Lasă un comentariu