Prima pagină » Externe » Un nou mandat pentru Sergio Mattarella la funcția de Președinte al Republicii Italiene

Un nou mandat pentru Sergio Mattarella la funcția de Președinte al Republicii Italiene

de Coban Oxana
0 cometariu

La 29 ianuarie 2022 a fost reales în funcția de Președinte al Republicii Italiene, domnul Sergio Mattarella, devenind al 12-lea președinte în această funcție.

După multiple confruntări politice și dezbateri, în al 8-lea scrutin, deputații și senatorii din cadrul Parlamentului Republicii Italiene au dat 759 de voturi pentru candidatul Sergio Mattarella. El este ales în funcție pentru un mandat unic, de șapte ani, de către camerele Parlamentului reunite în ședință comună. Primul său mandat fiind obținut în 2015.

Reamintim că, Republica Italiană este o țară parlamentară, bazată pe un sistem de vot cu reprezentare proporțională. Parlamentul este bicameral, dar cele două camere, Camera Deputaților (cu sediul în Palazzo Montecittorio ) și Senatul (cu sediul în Palazzo Madama), au aceleași puteri. Primul ministru, denumit Presidente del Consiglio dei Ministri, este șeful guvernului. Primul ministru și cabinetul său sunt numiți de către președinte, dar trebuie să obțină votul de încredere al Parlamentului.

Alte articole

Lasă un comentariu