Prima pagină » Apărare » The Independent: Ucraina va mări armata cu 100.000, pe măsură ce temerile de război cu Rusia continuă

The Independent: Ucraina va mări armata cu 100.000, pe măsură ce temerile de război cu Rusia continuă

de Pavel
0 cometariu

Armata Ucrainei va crește cu 100.000 de militari, în următorii trei ani, pe fondul tensiunilor continue cu Rusia, a declarat președintele țării.

 

Volodymyr Zelensky a anunțat marți decizia în parlament, declarând că mișcarea nu ar trebui văzută ca un indiciu că războiul cu Rusia vecină este iminent.

 

Conform planurilor, dimensiunea forțelor armate ucrainene se va extinde de la aproximativ 250.000 la 350.000 de soldați, ceea ce este încă mai puțin de jumătate din numărul de care dispune Moscova.

 

Personalul militar va primi, de asemenea, salarii mai mari.

 

„Acest decret (a fost pregătit) nu pentru că vom avea un război în curând… ci pentru ca în curând și în viitor să fie pace în Ucraina”, a spus Zelensky.

 

Președintele a continuat să îndemne la calm, spunându-le politicienilor ucraineni că nu trebuie să stimuleze panica.

 

„Trebuie să fim uniți în politica internă. Puteți fi în opoziție cu guvernul, dar nu puteți fi în opoziție cu Ucraina”, a spus Zelensky.

 

Deși discuțiile dintre Occident și Kremlin nu au reușit până acum să dezamorseze situația, președintele Ucrainei și-a exprimat speranța că va fi găsită o dată pentru discuții ulterioare cu Franța, Germania și Rusia.

 

Cuvintele sale vin în timp ce zeci de mii de soldați ruși rămân staționați lângă teritoriul ucrainean.

 

Kievul insistă că Rusia încearcă să semene discordie, în loc să plănuiască un atac militar.

 

Cu toate acestea, aliații Ucrainei, inclusiv America, nu au exclus o invazie rusă, președintele american Joe Biden prezicând săptămâna trecută că o incursiune în februarie este o „posibilitate distinctă”.

 

SUA au mai spus că sunt pregătite să trimită mai multe trupe pentru a întări flancul estic al NATO, în plus față de cei 8.500 de soldați care în prezent așteaptă desfășurarea.

 

În ultimele săptămâni, țări precum SUA și Marea Britanie au trimis Ucrainei asistență militară și au avertizat în mod repetat Moscova cu privire la sancțiuni severe în cazul unei invazii.

 

Pentru a susține acest mesaj, premierul britanic Boris Johnson, care se luptă cu presiunile la domiciliu cauzate de scandalul „partygate”, s-a dus marți la Kiev pentru a-l întâlni pe domnul Zelensky.

 

Lor li se vor alătura și omologii lor olandezi și polonezi.

 

Înainte de sosirea sa, liderul Marii Britanii a subliniat sprijinul Marii Britanii pentru suveranitatea Ucrainei.

 

„Îndemnăm Rusia să facă un pas înapoi și să se angajeze într-un dialog pentru a găsi o soluție diplomatică și a evita alte vărsări de sânge”, a spus el.

 

„Ca prieten și partener democratic, Regatul Unit va continua să susțină suveranitatea Ucrainei, în fața celor care încearcă să o distrugă”.

 

În alte evoluții diplomatice, Rusia a negat că a trimis Americii un mesaj de continuare cu privire la cerințele sale de securitate, așa cum a indicat luni Departamentul de Stat al SUA.

 

În schimb, un înalt diplomat rus a spus că ministrul de externe al țării, Serghei Lavrov, a adresat Washingtonului o serie de întrebări cu privire la răspunsul scris al SUA la Kremlin, săptămâna trecută.

 

Occidentul a exclus principala cerere a Rusiei, ca NATO să blocheze definitiv Ucraina să nu se alăture alianței sale.

 

Având în vedere acest impas, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, la sfârșitul lunii trecute, că există „puțin teren pentru optimism”. >>

Alte articole

Lasă un comentariu