Prima pagină » Fără categorie » Separatiștii din Donbas au lansat două atacuri armate asupra pozițiilor forțelor armate ucrainene

Separatiștii din Donbas au lansat două atacuri armate asupra pozițiilor forțelor armate ucrainene

de Pavel
0 cometariu

Rebelii din Donbas au lansat două atacuri armate asupra pozițiilor forțelor armate ucrainene.

Forțele de ocupație ruse continuă să ignore acordurile încheiate la 22 iulie 2020, în cadrul Grupului de Contact Trilateral. Pe data de 13 ianuarie au fost înregistrate două încălcări ale regimului de încetare a focului de către trupele de ocupație rusă cu folosirea armelor interzise de Acordurile de la Minsk, relatează Agenția de presă RBC-Ucraina, cu referire la Centrul de presă al Operațiiunii Forțelor Întrunite (JFO).

”Lângă Pricepilovka, mercenarii ruși au folosit arme cu calibrul de 82 mm. În apropiere de Stanița Luhansk, inamicul a tras din obuze de 120 mm. Nu există pierderi umane în rândul personalului militar al forțelor mixte ca urmare a acțiunilor inamice. Datorită eforturilor soldaților noștri, granițele unităților ucrainene au rămas neschimbate. Începând cu ora 7:00, în data de 14 ianuarie, nu au existat încălcări ale regimului de încetare a focului de către trupele de ocupație ruse. Personalul militar al forțelor mixte controlează situația și continuă să îndeplinească sarcini de respingere și descurajare a agresiunii armate a Federației Ruse”, anunță Centrul de presă al Operațiunii Forțelor Întrunite (JFO).

Sursa: RADOR

Alte articole

Lasă un comentariu