Prima pagină » Apărare » Scholz și Macron vor discuta despre amenințarea Rusiei marți la Berlin

Scholz și Macron vor discuta despre amenințarea Rusiei marți la Berlin

de Pavel
0 cometariu

Cancelarul german Olaf Scholz va discuta marți despre Rusia cu președintele francez Emmanuel Macron, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, în contextul în care puterile occidentale încearcă să reducă tensiunile cu Moscova în privința Ucrainei, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

 

Purtătorul de cuvânt al guvernului german nu a dorit să comenteze informațiile din presă conform căreia Scholz a refuzat o invitație transmisă din scurt de președintele american Joe Biden pentru a discuta despre criza din Ucraina.

Biroul de presă al lui Macron a precizat vineri că întâlnirea de la 25 ianuarie de la Berlin cu Scholz va aborda securitatea internațională și alte subiecte, cum ar fi economia digitală, schimbările climatice și președinția Germaniei asupra G7.

Revista germană Der Spiegel a relatat că vizita lui Schulz la Madrid, multe întâlniri și dorința de a părea prezent în Germania din cauza evoluțiilor privind pandemia de coronavirus au contribuit la această decizie.

Diplomații ruși și americani au fost precauți cu privire la perspectiva de a rezolva neînțelegerile privind Ucraina la discuțiile de vineri, dar Washingtonul și-a exprimat speranța că ele vor reduce tensiunile în legătură cu comasarea de trupe rusești care a stârnit temeri privind declanșarea unui nou conflict.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, au avut o întâlnire de o oră și jumătate la Geneva, la finalul căreia au declarat amândoi, în conferințe de presă separate, că Statele Unite au promis un răspuns scris săptămâna viitoare asupra cererilor Moscovei cu privire la arhitectura de securitate europeană, după care va avea loc o nouă întâlnire la același nivel.

Alte articole

Lasă un comentariu