Prima pagină » Externe » Mass-media chineză postează accidental regulile PCC cu privire la acoperirea Rusia-Ucraina, indicând preluarea Taiwanului

Mass-media chineză postează accidental regulile PCC cu privire la acoperirea Rusia-Ucraina, indicând preluarea Taiwanului

de Pavel
0 cometariu

Presa de știri chineză a postat instrucțiuni pe platformele sociale despre cum să abordeze acoperirea Ucrainei, inclusiv o notă despre nevoia Chinei de „sprijin” rusesc cu Taiwan.

 

Un punct de vânzare părea să posteze din greșeală linii directoare cu privire la ceea ce ar trebui și ce nu ar trebui publicat, în timp ce un editor de la un alt punct de vânzare a cântărit cu îndrumări despre limbaj și abordări pe care le credea necesare pentru a parcurge o linie fină.

Ming Jinwei, redactor senior la Agenția de știri Xinhua, a scris pe blogul său WeChat despre modul în care canalul său trebuie să respecte o linie strânsă în ceea ce privește acoperirea ucrainei, menționând că China „trebuie să susțină Rusia cu sprijin emoțional și moral, în timp ce se abține de la a călca pe teren. degetele de la picioare ale Statelor Unite și ale Uniunii Europene”.
„În viitor, China va avea nevoie, de asemenea, de înțelegerea și sprijinul Rusiei atunci când se luptă cu America pentru a rezolva problema Taiwanului odată pentru totdeauna”, se arată în postarea sa. Ming a spus că „nu strica” să folosești limbaj moderat pro-rus.

PUTIN, ÎN NOUL VIDEO, ANUMITĂ INTERESELE PRINCIPALE ALE RUSIEI „NEEGOCIABILE”, DAR SPUNE CĂ ESTE DESCHIS PENTRU „DIALOGUL CINST”

Și Horizon News, un cont de rețea socială aparținând Beijing News, deținut de PCC, pare să posteze instrucțiuni similare, împreună cu o notă că nu ar trebui publicate postări nefavorabile Rusiei sau cu conținut pro-occidental. Postarea Horizon News a fost ștearsă ulterior, potrivit The Washington Post.

O traducere de amatori pe Twitter a susținut că postarea spunea „De acum înainte, pentru subiecte legate de Ucraina, postați-le pe Weibo. Toate postați mai întâi pe Shimian și apoi pe contul nostru principal pentru a promova Shimian. Nu postați nimic împotriva Rusiei sau a profesioniștilor. -vest. Lasă-mă să-ți revizuiesc cuvintele înainte de a posta.”

CINE ARE TEHNOLOGIA MILITARĂ MAI BUNA: RUSIA SAU NOI?

Hu Xijin, fost editor al publicației de stat Global Times, a descris recunoașterea de către Rusia a regiunilor Donețk și Lugansk ca pe o măsură de „depășire” a crizei într-un mod care a arătat „determinarea strategică a Rusiei”.

China și Rusia au dezvoltat o legătură mai strânsă în ultimii ani – o relație care s-a accelerat în ultimele luni. China a acuzat abia săptămâna trecută Statele Unite că au „jucat” criza de la granița cu Ucraina, după ce Moscova a susținut că și-a retras o parte din cei 150.000 de soldați adunați în regiune.
CRIZA RUSIA-UCRAINA – E TIMPUL PENTRU BIDEN SĂ ÎL SURPRIZĂ PE PUTIN

Și cu o zi înainte de recunoașterea de către Rusia a regiunilor separatiste ucrainene, Moscova și Beijingul au convenit asupra unui nou acord prin care Rusia va furniza 100 de milioane de tone de cărbune vecinului său sudic, o mișcare care ar putea ajuta la atenuarea oricăror sancțiuni adoptate de Occident.

Marți, președintele Biden a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, invocând ceea ce el a descris drept „începutul unei invazii ruse a Ucrainei”, în urma unor informații despre că trupele ruse au intrat în două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

CLICK AICI PENTRU A OBȚINE APLICAȚIA FOX NEWS

Robert L. Wilkie, fost subsecretar al apărării pentru personal și pregătire în timpul administrației Trump și coleg în vizită la Heritage Foundation, a declarat anterior pentru Fox News Digital că China va juca un rol în atenuarea oricăror sancțiuni impuse de SUA Rusiei în cazul în care Vladimir Putin va autoriza. orice acţiune militară în Ucraina.

„O mare parte din discuțiile despre sancțiunile economice sunt într-adevăr o plăcintă în cer, deoarece China este acum bancherul Rusiei”, a spus Wilkie. „Xi Jinping îl va sprijini pe Putin dacă vor veni sancțiuni din partea Occidentului”.

Alte articole

Lasă un comentariu