Prima pagină » Externe » Joe Biden și Vladimir Putin discută azi la telefon despre Ucraina. Putin cere ca dialogul să aibă loc luni

Joe Biden și Vladimir Putin discută azi la telefon despre Ucraina. Putin cere ca dialogul să aibă loc luni

de Pogolsa Victor
0 cometariu

 Joe Biden și Vladimir Putin vor avea o discuție telefonică, pe fondul îngrijorărilor tot mai crescute ale Occidentului că războiul ar putea izbucni în orice moment în Ucraina, transmite Reuters.

Vladimir Putin a cerut ca dialogul telefonic să aibă loc luni, a dezvăluit un oficial de la Casa Albă, dar Joe Biden a insistat să discute cât mai curând posibil, în contextul în care Washingtonul a enumerat dovezi tot mai puternice privind un posibil atac în Ucraina.

Moscova a respins în repetate rânduri acuzațiile Washingtonului, spunînd că a masat peste 100.000 de soldați în apropiere de grania cu Ucraina pentru a-și asigura propria securitate împotriva agresiunii NATO, trasnmite obiectiv media cu referie la digi24.ro .

Secretarul american de stat Antony Blinken a exprimat speranța că Putin va alegea calea diplomației și a avertizat că SUA vor impune rapid sancțiuni economice dacă Moscova declanșează o invazie.

 

Alte articole

Lasă un comentariu