Prima pagină » Externe » FORȚELE ARMATE ALE RUSIEI PREZENTE ÎN KAZAHSTAN

FORȚELE ARMATE ALE RUSIEI PREZENTE ÎN KAZAHSTAN

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Forțele armate ale Rusiei prezente din data de 6 ianuare pe teritoriul Kazahstanului, fiind implicate în acțiuni de curmare a protestelor masive anti-scumpiri ale gazelor naturale și carburanților, care au izbucnit la data de 3 ianuarie pe întreg teritoriul Kazahstanului.

Rusia, la rând cu statele membre a  CSTO, ( ОДКБ, Организация Договора о коллективной безопасности), au decis să intervină prin prezență militară temporară pe teritoriul Kazahstanului, pentru a se implica nemijlocit în curmarea protestelor de amploare din ultimele zile. Această decizie a fost luată după ce mai multe persoane cu funcții de rang înalt, inclusiv Președintele Kazah, au solicitat intervenția forțelor armate străine, pe fonul incapacității propriilor forțe de a ține situația sub control. Pe lângă forțele armate ale Rusiei, vor fi prezente forțe militare din Belarus, Armenia, Tadjikistan și Kârgâztan.

Momentul îmbarcării militarilor ruși, la bordul unei aeronave a fost publicat pe rețelele de socializare, din acest video se vede că Rusia trimite în Kazahstan forțele militare  formate și din soldați ai trupelor de parașutiști.

 

Amintim, că la date de 3 ianuarie curent, pe tot teritroiul Kazahstanului au izbucnit proteste masive, generate de nemulțumirea cetățenilor de creșterea prețurilor la combustibil, inclusiv la gazele naturale.

Alte articole

Lasă un comentariu