Prima pagină » Externe » Duma de Stat a Federației Ruse va vota mâine recunoașterea Republicilor separatiste din estul Ucrainei

Duma de Stat a Federației Ruse va vota mâine recunoașterea Republicilor separatiste din estul Ucrainei

de Pavel
0 cometariu

Duma de Stat a Rusiei va lua în considerare două rezoluții privind recunoașterea „L/DPR”

 

Primul proiect de rezoluție a fost depus de comuniști în ianuarie. Al doilea proiect a apărut pe 14 februarie – a fost depus de deputații din partidul Rusia Unită Viktor Vodolatsky și Artem Turov.

Ei sugerează să nu se adreseze imediat președintelui rus Vladimir Putin cu o cerere de recunoaștere a „L/DPR”, ci mai întâi să se consulte cu Ministerul rus de Externe.

„Deputații Dumei de Stat consideră că recunoașterea „Republicii Populare Donețk” și a „Republicii Populare Lugansk” este justificată și morală. În ultimii ani, pe baza voinței poporului, în „republici” s-au construit organisme democratice și state cu toate atributele puterii legitime, cred autorii rezoluției.

Ambele proiecte vor fi supuse votului Dumei de Stat pe 15 februarie.

  • La 19 ianuarie 2022, deputații Partidului Comunist al Federației Ruse în Duma de Stat au înregistrat un proiect de rezoluție cu privire la un apel adresat președintelui Vladimir Putin cu o cerere de recunoaștere oficială a „DNR” și „LNR” ca „state independente”.
  • Pe 20 ianuarie, Duma de Stat a numit această inițiativă „intempestivă și provocatoare” , iar Kremlinul a refuzat să comenteze până când parlamentul nu va vota proiectul de document.
  • Războiul nedeclarat din Donbas durează din 2014 după ocuparea Crimeei de către Rusia. Ucraina și Occidentul acuză Rusia de sprijin armat pentru militanți. Kremlinul neagă aceste acuzații și spune că doar „voluntari” ruși pot fi în Donbass.

Alte articole

Lasă un comentariu