Prima pagină » News » CONSILIUL AUDIOVIZUALULUI ARE UN NOU PREȘEDINTE

CONSILIUL AUDIOVIZUALULUI ARE UN NOU PREȘEDINTE

de Pogolsa Victor
0 cometariu

În cadrul primei ședințe a noului Consiliu al Audiovizualului, care a avut loc joi, 16 decembrie 2021, Liliana Vițu-Eșanu a fost aleasă în funcția de Președintă al Consiliului Audiovizualului. Vicepreședintă a fost aleasă Aneta Gonța, ambele candidaturi au fost votate în unanimitate de către membrii Consiliului.

Prima declarație a noii conduceri a Consiliului Audiovizualulul s-a referit la restabilirea imaginii și credibilității autorității conduse, Liliana Vițu-Eșanu:

„Această instituție […] poate să aplice Codul de o manieră corectă, poate să acționeze astfel încât să contribuie la dezvoltarea presei autohtone în special, la crearea condițiilor pentru dezvoltarea presei în Republica Moldova. La fel, să protejeze spațiul informațional, să vină cu acțiuni care să elimine pe parcurs distorsiunile, decalajele în problemele care există în ceea ce privește publicitatea, măsurarea audienței, transparența proprietății”, a declarat Vițu-Eșanu, media-azi.md

Totodtă, conform CV-ului , Vițu-Eșanu din 2018 este coordonatoare pe comunicare și media la Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova.

A fost directoarea proiectului „Susținerea radiodifuziunii publice” în cadrul Internews Kârgâzstan. În perioada iunie 2013–februarie 2015, a fost purtătoare de cuvânt a prim-ministrului, Iurie Leancă.

De menționat că, la începutul lui decembrie 2021, Parlamentul Republicii Moldova a desemnat o nouă componență a Consiliului Audiovizualului.

Componența nouă, aleasă pe 3 decembrie 2021, este reprezentată de către: Liliana Vițu-Eșanu , Orest Dabija, Ruslan Mihalevschi, Aneta Gonța , Eugen Râbca, Vlad Batrîncea, Tatiana Crestenco, Larisa Turea .

Alte articole

Lasă un comentariu