Prima pagină » Apărare » CNN: RUSIA PREGĂTEȘTE PROVOCĂRI ÎN TRANSNISTRIA

CNN: RUSIA PREGĂTEȘTE PROVOCĂRI ÎN TRANSNISTRIA

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Serviciile secrete ruse pregătesc provocări în Transnistria, pentru a le pune în cârca Ucrainei, au declarat vineri serviciile secrete militare ucrainene.
Într-un comunicat, serviciile secrete militare ucrainene semnalează că provocările ar putea viza depozitul de arme şi muniţii de la Cobasna, în raionul Râbniţia, în stânga Nistrului. Circa 20.000 de tone de arme şi muniţii sunt păstrate de armata rusă la Cobasna în condiţii precare, transmite ObiectivMedia.Md cu referire la adevărul.ro
Anterior, agenţiile americane de informaţii au avertizat la rândul lor că Moscova ar putea opta pentru fabricarea unui pretext de invadare a Ucrainei.

   „Comunitatea noastră de informaţii prelucrează informaţii conform cărora Rusia lucrează pentru a fabrica un pretext pentru o invazie, inclusiv operaţiuni de sabotaj şi informare, acuzând Ucraina că pregăteşte un atac asupra forţelor ruse din estul Ucrainei. Am văzut asta în 2014”, a declarat Consilierul pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan.
     Un oficial american a declarat pentru CNN că Rusia a mobilizat un grup de agenţi care ar putea fi folosit pentru lansarea unei operaţiuni sub steag fals, adică o provocare pe care să o atribuie Ucrainei. Oficialul american afirmă că agenţii respectivi sunt antrenaţi în război urban şi în folosirea explozibililor. 
Un atac cibernetic masiv a vizat deja, în noaptea de joi spre vineri, Guvernul ucrainean, iar o scurgere de date a afectat vineri armata poloneză. „Toate informaţiile despre voi au devenit publice, temeţi-vă şi aşteptaţi-vă la ce e mai rău. Acest lucru este pentru trecutul, prezentul şi viitorul vostru”, se arată într-un mesaj publicat de hackeri în ucraineană, rusă şi într-o poloneză precară.

 

 

Alte articole

Lasă un comentariu