Prima pagină » Externe » CNN: Ambasada SUA la Kiev a solicitat Washingtonului evacuarea personalului neesențial

CNN: Ambasada SUA la Kiev a solicitat Washingtonului evacuarea personalului neesențial

de Pogolsa Victor
0 cometariu

   Ambasada SUA la Kiev a cerut Departamentului de Stat să autorizeze plecarea întregului personal neesențial și a familiilor acestora, au declarat mai multe surse la curent cu acest subiect, citate de CNN.

    Un purtător de cuvânt al Ambasadei a refuzat să confirme informațiile și a îndemnat CNN să se adreseze Departamentului de Stat de la Washington, transmite ObiectivMedia.Md cu referire la Digi24.ro .

    La rândul său, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că nu are „nimic de anunțat în acest moment”, dar a adăugat: „Avem planuri riguroase, așa cum facem întotdeauna, în cazul în care situația de securitate se deteriorează”.

    O sursă apropiată guvernului ucrainean a declarat pentru CNN că SUA au informat Ucraina că este „probabil” să înceapă evacuarea familiilor diplomaților de la Ambasada din Kiev „încă de săptămâna viitoare”. Sursa a declarat că președintele Volodimir Zelenski a vorbit cu secretarul de stat american Antony Blinken despre această chestiune și i-a spus că dacă Statele Unite ar lua o măsură atât de dramatică, ar fi o „reacție exagerată”.

Alte articole

Lasă un comentariu